Nieuws

Sfeervolle avond in Baron Theater in Opende

Opende- De laatste mensen nemen plaats op het rode pluche in Baron theater terwijl het zaallicht word gedimd. In de prachtige zaal van dit theater speelden de Friese tweeling Peter en Engbert Braam afgelopen zaterdag  hun theaterconcert Toen en Verder.

Na jaren vooral bezig te zijn geweest met medewerking aan themadiensten e.d. willen de beide broers nu een breder publiek aanboren met een theaterprogramma van 2 uren, waarin zij o.a. met hun muziek terug blikken op ‘Toen’… Dit met nummers van hun eerste 2 CD’s, zoals bijv. nummers als Northern Light en prachtige vertolkingen van Simon en Garfunkel en Robert Paul. Robert Paul inspireerde de mannen niet alleen met het prachtige nummer Kleuren van de Regenboog maar ook tot het nadoen van een sketch met vele herkenbare stemmen. 

Tijdens theaterconcert werd tevens de nieuwe CD Grenzeloos gepresenteerd. Op deze nieuwe CD staan 11 nummers. Met deze CD slaan Peter en Engbert weer een nieuwe weg in en daarmee kwam ook de wens voor het theaterconcert, zo vertellen de beide broers bij de presentatie.

En Verder’ duidt dan vooral ook op het maken deze nieuwe muziek en dit laten zij tijdens het concert dan ook horen met fraaie nieuwe nummers, die allen op hun nieuwste CD staan.
Waren zij voorheen vaak samen op pad, nu staat naast Peter en Engbert ook de band met drummer/percussionist Sido Wagenaar, toetsenist Gert-Jan Jaarsma en bassist (tevens contrabas) Gerrit Steen. Het geheel zorgt voor een mooi plaatje op het podium, maar vooral ook voor mooie muziek. 

Het publiek was duidelijk te spreken over deze prachtige combinatie! De mooie reacties en luid applaus, zorgde voor een mooie sfeer in de zaal. De sketches zorgden voor herkenning en herinnering en ook de muziek werd enthousiast ontvangen. Een sfeervolle avond die op verzoek van het publiek werd afgesloten met het Friese nummer de Bokser.

 Peter en Engbert Braam, Sido Wagenaar, Gert-Jan Jaarsma, Gerrit Steen

 

Geslaagd concert in de Trije Doarpen in Kollumerzwaag!

In de podiumzaal van het dorpshuis in Kollumerzwaag speelden Peter en Engbert & Band het theaterconcert ‘Toen en Verder’.
De zaal was niet helemaal uitverkocht, maar de sfeer in de zaal maakte dit meer dan goed! 

Een woord van dank aan het personeel/vrijwilligers van de Trije Doarpen voor de meer dan geweldige verzorging!

Leeuwarder Courant 
Woensdag 27 januari 2016

http://www.lc.nl/plus/Twee-stel-identieke-stembanden-21122991.html

Poster 2016!

Geslaagd concert in sfeervolle Bidler


In de prachtige zaal in de voormalige kerk in Wergea speelden Peter en Engbert afgelopen
zaterdag hun 4e Theaterconcert Toen en Verder.

Het publiek dat vanuit de hele provincie naar deze mooie locaties was gekomen genoot van een prachtige avond. Mede door de prachtige akkoestiek van de zaal kwamen de nummers erg goed tot hun recht.

Dit concert was het laatste van 2015 maar inmiddels staan er al 3 gepland voor 2016. Kijk in de agenda voor de exacte data en reserveer uw kaarten!

 

Enthousiast publiek in de Treemter in Balk

In een volle zaal in de Treemter in Balk speelden Peter en Engbert& Band afgelopen zaterdag
hun derde concert van het theaterconcert Toen en Verder.
Het publiek reageerde enthousiast op de nummers van Toen maar waren ook zeer te spreken
over de nieuwe nummers van de CD Grenzeloos waarmee het Verder wordt verteld.

Sfeervolle avond in MFC de Wier te Ureterp

 

Peter en Engbert Braam, Sido Wagenaar, Gert-Jan Jaarsma, Gerrit Steen Peter en Engbert Braam, Sido Wagenaar, Gert-Jan Jaarsma, Gerrit Stee

 

 

Peter en Engbert stelen de show in ’t Haske in Joure

De laatste stoelen werden bijgeschoven terwijl het zaallicht werd gedimd…
In ’t Haske in Joure hadden de Friese eeneiige tweeling Peter en Engbert Braam afgelopen zaterdag in een volle zaal de première van hun nieuwe theaterconcert Toen en Verder.

Over Toen..

Na jaren vooral bezig te zijn geweest met medewerking aan themadiensten e.d. willen de beide broers nu een breder publiek aanboren met een theaterprogramma van 2 uren, waarin zij o.a. met hun muziek terug blikken op ‘Toen’… Dit met nummers van hun eerste 2 CD’s, zoals bijv. nummers als Northern Light en prachtige vertolkingen van Simon en Garfunkel en Robert Paul. Robert Paul inspireerde de mannen niet alleen met het prachtige nummer Kleuren van de Regenboog maar ook tot het nadoen van een sketch met vele herkenbare stemmen. 

En Verder..

Tijdens de première werd tevens de nieuwe CD Grenzeloos gepresenteerd. Op deze nieuwe CD staan 11 nummers. Met deze CD slaan Peter en Engbert weer een nieuwe weg in en daarmee kwam ook de wens voor het theaterconcert, zo vertellen de beide broers bij de presentatie.
En Verder’ duidt dan vooral ook op het maken deze nieuwe muziek en dit laten zij tijdens het concert dan ook horen met fraaie nieuwe nummers, die allen op hun nieuwste CD staan.

Waren zij voorheen vaak samen op pad, nu staat naast Peter en Engbert ook de band met drummer/percussionist Sido Wagenaar, toetsenist Gert-Jan Jaarsma en bassist (tevens contrabas) Gerrit Steen. Het geheel zorgt voor een mooi plaatje op het podium, maar vooral ook voor mooie muziek.Het publiek was duidelijk te spreken over deze prachtige combinatie! De mooie reacties en staande ovaties met luid applaus, zorgde voor een geweldige sfeer in de zaal. Ook een 8-tal blazers van brassband Soli Deo Gloria uit Rinsumageest verleenden hun medewerking. Hun band heeft nl. ook meegewerkt aan de opnames van Dans !

Peter en Enbgert Braam     Peter en Enbgert Braam

Radio Froskepôle


Vanavond 1 okober zijn Peter en Engbert & Band te gast in het Programma Radio Froskepôle van Gurbe Douwstra. Tussen 18.00u en 19.00u zullen zijn onder andere een aantal nummers van de nieuwe CD spelen. Stem dus af op 92.2 FM

Try-out goed ontvangen door Publiek.

De Try-out van zondag 27 september is goed ontvangen door het aanwezige publiek,
in een mooie sfeer werd het programma gespeeld en was het publiek na het concert
zeer te spreken over het programma.

Peter en Engbert Braam, Sido Wagenaar, Gerrit Steen, Gert-Jan Jaarsma

 

Clip ‘Dans’ online!

Tijdens de Première van ‘Toen en Verder’ op  3 oktober word ook de nieuwe CD ‘Grenzeloos’ gepresenteerd. Op de nieuwe CD staat het nummer ‘Dans’. Sinds vandaag staat de bijbehorende clip online! 

‘Dans’ laat zien dat je op welk moment van de dag en welke situatie dan ook mag ‘dansen’ door het leven. Soms omdat je moet, maar vooral omdat het mag.

 

 

Over 3 weken de Première van ‘Toen en Verder’ 
Bestel snel uw kaarten!

 

 

 

Repetitiedag ‘Toen en Verder’ 22 augustus

Gisterochtend werd het Podium van de Klink in Koudum opgebouwd voor de laatste repetitie van het theaterconcert voor de Generale en Try-Out op 26 en 27 september. 

Naast Peter en Engbert was ook de complete band aanwezig vandaag voor het eerst met toetsenist Gert-Jan Jaarsma, maar natuurlijk ook Sido Wagenaar en Gerrit Steen.
Onder leiding van regisseuse Rieneke de Haan werd het complete programma doorgenomen.
Mede door de sfeer binnen de groep zorgde dit voor mooie plaatjes en daarnaast vooral ook mooie muziek.

Binnenkort start de kaartverkoop op de website www.peterenengbert.nl onder andere  voor de première op 3 oktober. Kijk voor de complete agenda op onze website.

Kans maken op 2 vrijkaarten voor de première op 3 oktober? Houd dan onze facebookpagina in de gaten!

        

 

6 juli 1e Opnamedag Dans


Nadat afgelopen jaar het idee was ontstaan om een clip te maken bij het nieuwe nummer ‘Dans’ welke op de cd ‘Grenzeloos’ staat was het vandaag dan opnamedag.
Samen met de cameramannen, Peter en Engbert en de Acro-turnsters Esther, Corinne en Linda werden er opnames gemaakt in de Prinsentuin en De Kleine Wielen in Leeuwarden.
Leeuwarden is de geboortestad van de beide broers en daarmee bij uitstek een mooie plek om de opnames te maken. Op het podium van de Prinsentuin konden zij dit prachtige nummer ten gehore brengen. Het weer werkte goed mee en zo hebben we prachtige beelden kunnen maken.
Nieuwsgierig? Houd onze website in de gaten! Kijk hier voor de foto’s!

    

***

 

1 juli wijziging samenstelling band

Afgelopen week is bekend geworden dat Sander Stienstra zich terug heeft moeten trekken als toetsenist, hetgeen hem en de rest van het team zeer speet. Toch zijn we heel blij dat Gert Jan Jaarsma uit Smilde snel bereid gevonden werd om de plaats als toetsenist in te nemen. Wij wensen Sander veel succes met zijn muziekcarrière en verwelkomen Gert-Jan in de band.

***

 

9 mei Repetitiedag

Op 9 mei stond weer een repetitiedag gepland voor het theaterconcert ‘Toen en Verder’
O
nder leiding van regisseuse Rieneke de Haan werd het programma van dit concert doorgenomen. Het programma bestaat naast enkele nummers van de vorige cd’s vooral uit nieuwe nummers. Eén daarvan werd vorige week naar aanleiding van de aardbeving in Nepal al uitgebracht als Youtube film om hiermee aandacht te schenken aan deze natuurramp. Ook zullen er weer een aantal nummers van Simon en Garfunkel gespeeld worden, waarvan nu zelfs een Friese versie. 

Peter en Engbert gingen voorgaande jaren vooral samen op pad, uiteraard met geluidstechnicus Benny Nagelhout. Ook Sido Wagenaar (drums en percussie) is geen onbekende als het gaat om optredens van de beide broers. Daarnaast zullen Gerrit Steen (contrabas en basgitaar) en Sander Stienstra (toetsenist) de band versterken. Lichttechnicus Fimme Jan Mulder zorgt voor een mooi beeld op het podium.

Peter Braam Engbert Braam Sido Wagenaar Sander Stienstra Gerrit Steen Benny Nagelhout Fimme Jan Mulder  

Peter en Engbert Braam Peter en Engbert Braam

***

Alles Kwijt

Op de nieuwe cd ‘Grenzeloos’ staat het nummer  ”Alles Kwijt” 
Het nummer gaat over de kracht van de natuur, hoe gewelddadig kan deze zijn.
De cd komt medio 2015 uit maar naar aanleiding van de aardbeving in Nepal is besloten het nummer
“Alles Kwijt” nu al uit te brengen.

 

*** 

 

voor oudere nieuwsberichten kijk hier!