Over Peter en Engbert

 

Over Peter en Engbert…

Van jongs af aan zijn Peter en Engbert Braam (geboren op 12 mei 1970, als eeneiige tweeling) met muziek bezig geweest. Het begon al met het zingen in een kinderkoor, vanaf hun 6e levensjaar. Vervolgens zijn ze doorgegaan met zingen in gospelgroep ‘Visum’ uit Hardegarijp, waar na 5 jaar gospelband ‘Water’ in beeld kwam. Vanaf 1991 t/m eind 2002 hebben ze gezongen bij de bekende Friese gospelgroep ‘Lord’s Moor Singers’ uit Heerenveen. In januari 2003 stopten ze hiermee vanuit de ambitie om meer tijd te kunnen maken voor eigen muziek. In datzelfde jaar is hun eerste CD verschenen, getiteld ‘Kleur’.

Na vele optredens besloten ze ook eigen teksten en muziek te maken. Peter maakte de teksten en Engbert componeerde de muziek erbij. Zo verscheen in 2007 de tweede CD ‘Natuurlijk’ waarbij ook een aantal nummers geschreven werden door tekstschrijfster Coy Wierda, componist Sjoukje Heins-Scheltema en componist/CD-producent Willem Binnema. Natuurlijk ontbrak daarbij onder andere ook een nummer van Simon en Garfunkel niet.  

Peter en Engbert worden ook wel de ‘Friese Simon and Garfunkel’ genoemd vanwege hun stemgeluid. Inmiddels treden Peter & Engbert geregeld op, samen met hun vaste geluidsman Benny Nagelhout. Ze zijn ook al meerdere keren verschenen op radio en televisie.

Hun derde cd ‘Grenzeloos’ kwam uit in 2015. Ook hierop is onder andere weer nieuw eigen werk te beluisteren.

Inmiddels zijn veel nummers van Peter en Engbert te beluisteren op Spotify, waaronder het nummer ‘Hou Vast’. Deze kwam uit in de coronatijd.