Nieuwsarchief

Theatertour Toen en Verder 1e repetitiedag

De eerste repetitiedag met band is een feit. In de sportzaal van zalencentrum “de Klink” te Koudum werden een groot gedeelte van de nummers van de theatertour “Toen en Verder” doorgenomen.

De sfeervolle en ontspannen setting  waarin Peter en Engbert samen met de band speelde,   maakte  dat er een mooi muzikaal geheel ontstond.

Naast nieuwe nummers van de cd ‘Grenzeloos’ worden er ook nummers van de eerdere cd’s ‘Kleur’ en ‘Natuurlijk’ gespeeld. 
Ook de nummers van Simon en Garfunkel zullen daarbij niet ontbreken.

De band bestaat naast Peter en Engbert uit Sido Wagenaar Percussie, Gerrit Steen Bas en Sander Stienstra Toetsen. Ook geluidtechnicus  Benny Nagelhout en lichtman Fimme Jan Mulder waren aanwezig om de repetitie tot een goed geheel te maken.

Komende weken volgen nog enkele repetities en eind mei een doorloop met sketches en scenes.
Hiervan houden wij u uiteraard op de hoogte via onze website en facebook.

Kijk hier voor meer foto’s.

 

 

***

 

Memorial Moments 28 maart 2015

Memorial Moments is een herinneringsconcert, welke jaarlijks georganiseerd wordt door uitvaartzorg Van der Zwaag. Tijdens deze avond worden de namen van de overledenen van het afgelopen jaar herdacht en word er een kaars voor hen aangestoken. De dienst werd naast een gesproken woord ook omlijst door muziek van Peter en Engbert. Op deze bijzondere avond speelden zij een aantal nummers die aansloten bij de sfeer van de avond. Onder andere “de Steen” en  “Ik zal er zijn” lieten diepe indruk achter bij de aanwezigen.

*** 

 

Première van de nieuwe Theatershow ‘Toen en Verder’ is bekend!

De Première van ‘Toen en Verder’ van Peter en Engbert (& band) zal plaatsvinden op

zaterdag 3 oktober 2015 om 20.00 uur in ’t Haske in Joure!

Een geheel nieuw avondvullend programma!!

 

 Theatertour “Toen en Verder” van het duo Peter & Engbert

 

 Peter & Engbert slaan met deze theatertour een geheel nieuwe weg in. Na jaren voornamelijk meegewerkt te hebben aan kerkdiensten gaan de Fryske Simon en Garfunkel nu het theater in met een zelf geproduceerd avondvullend programma.

Er leefde al jaren een behoefte bij beide heren naar een verbreding van zowel het repertoire  als het aanboren van breder publiek. Daarom zijn ze al geruime tijd bezig met het schrijven van nieuwe teksten en muziek voor de ontwikkeling van een theatervoorstelling en tevens een 3e CD. Behalve hun eigen teksten en muziek zijn er ook teksten geschreven door Coy Wierda en muziek door Sido Wagenaar en Willem Binnema. Laatstgenoemde is tevens de muziekproducent van de inmiddels afgeronde opnames van de nieuwe CD ‘Grenzeloos’.

 Samen met regisseuze Rieneke de Haan wordt er een afwisselend programma neergezet van vooral liedjes, maar ook sketches, beelden en verhalende teksten die een ieder zullen aanspreken.

In “Toen en Verder” gaat over hoe Peter & Engbert van ‘Toen’ (hoe het allemaal begon…) van ‘Nu’ en van ‘Verder’…. Vooral wordt er gekeken naar het ‘nu’ en de ‘toekomst’. Met een open en indringende kijk op deze wereld en deze tijd, zetten de teksten van de liederen die Peter & Engbert zingen aan tot nadenken. Natuurlijk ontbreken ook “gouwe ouwe nummers” van de CD “Natuurlijk” alsmede een aantal covers van de alom bekende Simon & Garfunkel niet. Hiervan is zelfs een nummer in het Fries te beluisteren.

Voor deze theatertour krijgen Peter & Engbert versterking van drums/percussie (Sido Wagenaar), bas/contrabas (Gerrit Steen) en toetsen (Sander Stienstra) hetgeen een waardevolle verrijking is van de muzikale kwaliteiten van beide broers.

Tegelijkertijd met het theaterprogramma wordt de nieuwe CD “Grenzeloos”gepresenteerd. Hierop zijn de nieuwe nummers die ook in de theatertour zitten te beluisteren.

 

Kaarten voor de PREMIÈRE zijn verkrijgbaar aan de kassa of binnenkort te reserveren via www.peterenengbert.nl. Kijk voor meer nieuws op deze website of volg Peter & Engbert op facebook https://www.facebook.com/peterenengbert.

***. 

15 november 2014 Kollumerzwaag  ’ Love is in the air ‘

Liefde tussen 2 Brassbands die samen een prachtig concert ten gehore hebben gebracht in de kerk van Kollumerzwaag. 

De presentatie was deze avond in handen van Engbert, die de nummers op originele wijze aankondigde. Het verlovingsfeest van de verenigingen. 

Maar ook Peter en Engbert samen hebben zowel voor als na de pauze een aantal nummers gespeeld in de mooi en sfeervol aangeklede zaal. Met als hoogtepunt 2 prachtige nummers samen met de brassband Juliana/Harmonia.

Naar aanleiding van dit concert verscheen onderstaand artikel in de Kollumercourant van 19 november 2014: